Yhteistilat rikastavat arkea

Casa Urbanassa on paljon tavanomaista kerrostaloa laajemmat yhteistilat, jotka tarjoavat asukkaille viihtymisen ja toiminnan mahdollisuuksia omien asuntojensa ulkopuolella, joko yksin tai yhdessä.

Monissa helsinkiläisissä kerrostaloissa on viime vuosina löydetty kerrostalon mahdollisuudet kohtaamisen ja sosiaalisen toiminnan paikkoina – asukkaat paitsi saunovat myös kahvittelevat ja syövät yhdessä, järjestävät juhlia ja tapahtumia ja jakavat arkea keskenään. Casa Urbana tarjoaa mahdollisuudet kaikkeen tähän – millaiseksi elämä talossa muodostuu, riippuu asukkaista itsestään.

Talon pääsisäänkäynti avautuu viihtyisään yhteiseen aulaan, josta on pääsy kumpaakin porrashuoneeseen ja joka toimii myös kohtaamispaikkana. Aulan takana avautuu yhteinen olohuone/monitoimitila, jossa asukkaat voivat joko yksin tai yhdessä järjestää tilaisuuksia. Tila kalustetaan monikäyttöiseksi ja helposti muunneltavaksi. Sen yhteydessä on keittiö. Monitoimitila avautuu yhteiselle terassille, jonne kesäiset juhlat helposti levittäytyvät. Tiloja palvelee vaatenaulakko ja inva-WC.

Ylimmässä kuudennessa kerroksessa sijaitsee saunaosasto, jossa on kaksi saunaa puku- ja pesutiloineen. Suuremmassa saunassa on sekä kätevä sähkökiuas että kertalämmitteinen puukiuas. Pienempi varustetaan hetivalmis-kiukaalla, joten sinne voi mennä joustavasti oman aikataulun mukaan kuin omaan kotisaunaan. Saunoilla on vilvoitteluterassi puiston suuntaan ja suuremman saunan kaikista tiloista myös näköalat sinne.

Saunojen yhteydessä on viihtyisä takkahuone illanistujaisiin ja pienempiin juhliin. Kesäisin takkahuone laajenee eteläsuuntaiselle, grillipaikalla varustetulle terassille. Tuulisella säällä auringosta ja maisemista voi nauttia viherhuoneessa, jossa on lämmintä varhemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä. Takkahuonetta ja terassia palvelee yhteinen keittiönurkkaus.

Ylimmässä kerroksessa sijaitsee talon yhteinen varasto, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön asunto-osakeyhtiön sopimien sääntöjen mukaan. Yläkerran tilojen yhteydessä on inva-WC:t.

Talon innovaatioihin sisältyy sisääntulokerroksessa oleva tavaran vastaanottopiste, jonne nettikauppojen ja vastaavien lähetit voivat jättää lähetykset odottamaan vastaanottajaa. Tila varustetaan kylmäkalusteilla, joten sinne voi tilata myös ruokaa.

Suojaisa, länteen avautuva sisäpiha suunnitellaan viihtyisäksi sekä lapsille että aikuisille. Talon lapsille laitetaan yhteinen leikkimökki.

Kätevästi pääsisäänkäynnin yhteydessä olevaan pyörävarastoon mahtuvat tavallisten pyörien lisäksi myös tavarankuljetuspyörät.

Pesula ja kuivaushuone mahdollistavat sen, että asukkaat voivat halutessaan jättää pesukoneen pois omista kylpyhuoneistaan. Lastenvaunut ajetaan sisään kätevän kuraeteisen kautta.

Talon kellarikerroksessa sijaitsevat asuntokohtaiset varastot ja väestönsuoja. Kellarin kautta on käynti korttelin yhteiseen autohalliin, josta Casa Urbanan asukkaille on varattu 32 autopaikkaa.

Kaikki yhteiset tilat ovat esteettömiä ja niiden akustiseen suunnitteluun kiinnitetään erityistä huomiota. Tilojen tasokas sisustus, kalustus ja varustus sisältyvät rakennusbudjettiin.